Fem gånger det är bra att hyra ett förråd.

Hyrra förråd

 

Att hyra ett förråd är en bra lösning för oss med lite för mycket tillhörigheter och lite för dåliga förvaringsmöjligheter. Att hyra ett förråd är utmärkt när man fortfarande vill ha koll på sina saker, se till att dem är i säkert förvar men fortfarande lättillgängliga. Här är förslag på fem gånger i livet det är utmärkt att ha lite extra förvaringsmöjligheter:

1. Studenten som skall på utomlandstermin

Är du student och ska till Mexico för Corona och enchiladas i sex månader? Då vill du inte betala dubbla hyror, men samtidigt kanske inte hyra ut din lägenhet möblerad. Istället kan du förvara dina tillhörigheter i billigt och säkert förvar under hela din utomlandsvistelse och därmed slippa oroa dig för vinfläckar i soffan och repor på teakbyrån du ärvt av morbror Håkan.

2. Killen som ska flytta in hos flickvännen

Du är hopplöst förälskad och det är dags att ta förhållandet till nästa nivå. Du ska flytta in till henne, men hon är inte särskilt förtjust i din insuttna skinnfåtölj och du är inte riktigt redo att släppa taget ännu. Då kan du spela det säkra kortet och hyra ett förråd och testa förhållandet lite innan du tar några förhastade beslut som du kanske kommer att ångra senare.

3. Paret mellan två bostäder

Ni ska flytta, men lägenhetskontraktet går ut två månader innan ni får nycklarna till huset. Att hitta sovplats under tiden går att lösa, men var ni ska få plats med hela bohaget är ett större bekymmer. Föräldrarnas garage är fullt med gamla prylar och kompisarnas vindsförråd känns inte helt inbrottssäkert. Det är då ni hyr förrådsutrymme och problemet är som bortblåst.

4. Entreprenörstjejen som startat E-handel

Du har varit nyfiken på det här med E-handel ett tag samtidigt som du inte vill ta allt för stora risker. Du börjar köpa in billiga sminkborstar. Verksamheten börja växa lavinartat och så gör även ditt lager: Snart har du lagervaror upp till midjan och innan du drunknar kommer du på den briljanta idén att hyra lagerplats och förrådsutrymme, som du kan anpassa efter egen volym.

5. Dags att renovera

En vägg ska rivas och golv ska slipas och lackas. Detta innebär byggdamm exakt överallt och du är inte jättesugen på att låta dina saker begravas under fint puts. Dessutom är det inte så lockande att låta återstående boyta agera kaosartat lager. Det är nu du behöver extra förvaringsmöjligheter.