Mattor är den svåraste men roligaste inredningsdetaljen

Jag har alltid ansett att hemmet är den viktigaste platsen. Det är platsen jag vill känna mig trygg på och där jag kan vara mig själv helt och hållet. Jag är, och har så länge jag kan minnas, varit intresserad av heminredning och design, just för att det påverkar hur jag trivs i mitt hem. I de allra flesta fall har det gått enkelt för mig att inreda mina hem och jag har nästan alltid varit nöjd med hur jag har det hemma. Men det finns en detalj som fortsätter att ställa till det för mig som jag tycker är svår att inreda med och det är mattor. Oavsett hur jag letar tycks jag aldrig hitta mattor som jag verkligen älskar. Det finns uppenbarligen en uppsjö och det borde inte vara svårt att hitta någon som jag tycker passar bra i mitt hem. Ändå står jag här igen, med en ny lägenhet och nya möjligheter, men fortfarande matt-lös.

Min bror har en alldeles fantastisk förmåga att välja snygga mattor. Jag vet inte hur han alltid lyckas så bra men han har mattor i hög kvalitet, med härligt avvägda färger och som ger känslan av att man glider omkring på ett moln. Han påstår att de är den enklaste detaljen i hemmet och jag bara skakar på huvudet. Kanske har jag helt enkelt inget öga för mattor, kanske fick min bror all den kunskapen. Oavsett så har jag gett upp nu. Jag och min bror har ingått ett avtal, jag kommer hem till honom och tittar ut lämpliga möbler och han kommer hem till mig för att hitta passande mattor. Det är den enda och slutgiltiga lösningen. Jag trodde att jag skulle lära mig att upptäcka det fantastiska med mattor men jag har insett att det där är min brors arena.