Är det billigare att bygga hus än att hyra?

Det är inte alla som har råd att bygga nytt hus, men det är fler som har råd än vad man först tänker sig. Om du tror att du inte har råd så har du kanske inte tänkt igenom alla möjligheter som finns att dra ned på kostnaden. Det finns verkligen möjligheter att bygga billigt hus om man är smart, har tid och inte är så envis med hur allting ska vara.

För det första så är det naturligtvis enklare för dig att bygga billigt hus om du själv är med och bygger på det. Kostnaden för att anlita arbetare som bygger huset åt en är en av de största kostnaderna och därmed också en av de större möjligheterna att dra ned på kostnaden. Har du därför möjlighet att bygga själv, eller möjlighet att göra vissa delar själva, så kan du spara många slantar. Har du inte kunskapen eller tiden så strunta i det. En annan idé är att välja byggmaterial som är billigt. Att bygga billigt hus går om du inte väljer de dyraste och mest exklusiva byggmaterialen som finns på marknaden. Att leta efter platser där byggmaterialet är billigt kan spara dig många slantar, men detta går bara om du har god tid på dig och kan samla på dig material under en längre period.

Om du letar efter tomt så bör du leta efter en tomt på rak och plan mark. Det är nämligen mycket billigare att bygga hus på marken som in lutar än på marken som har en lutning. Det är inte säkert att du har de möjligheterna eftersom du kanske redan har en tomt, men här finns det pengar att spara. I slutändan kommer det att kosta ganska mycket att bygga hus oavsett, men med ovan nämnda tips går det att bygga billigt hus. Storleken på huset du vill bygga är också avgörande, så fundera över hur stort hus du egentligen behöver.