Begagnade bildelar – en bortglömd skatt

Det finns vissa saker man förväntar sig när man köper ett gammalt hus men något vi inte hade förväntat oss var begagnade bildelar. Jag och min man hade precis köpt vårt första hus. Vi ville ha ett äldre hus, med själ och historia. Vi föll för ett sekelskifteshus vid Vätterns strand som behövde mer än bara lite kärlek. Vi hade köpt huset i befintligt skick och därför var vi beredda på att hitta både det ena och det andra i husets gömmor. Det var ändå med viss förvåning som vi, i det gamla husets källare, hittade begagnade bildelar. Visst de va dammiga och täckta med spindelväv men fortfarande hela, släta och med all färg intakt.

 

Det var min man som hittade de begagnade bildelarna men varken han eller jag har något intresse för, eller någon kunskap om, bilar. Min man kan på sin höjd skilja ett bilmärke från ett annat. Det var därför självklar för oss att vi inte skulle kunna behålla och använda bildelarna till något och vi började snabbt söka efter ett sätt att bli av med dem. Var gör man egentligen av begagnade bildelar? Efter att ha surfat runt ett ta hittade jag Eklunds bildelslager i Skövde. Jag slog dem en signal och mannen i andra änden sa att de gärna tog emot våra begagnade bildelar och att de skulle bli värderade efter skick. Detta tyckte jag var klart rättvist och var främst glad över att bli av med de begagnade bildelarna och att de förhoppningsvis skulle komma någon annan till nytta.

 

Till vår förvåning visade sig våra begagnade bildelar vara värdefulla. I ovanligt bra skick sa mannen som hämtade dem. Som nyblivna ägare till ett gammalt hus finns det många hål att stoppa pengar i, vissa rent bokstavliga. Med pengarna från bildelarna kunde vi till exempel köpa nya utemöbler.