Värmepellets – ett glödhett alternativ för din kamin

kabin och eldEfter en varm och lång sommar så är nu hösten på ingång och innan vi vet ordet av så är även vintern här. Inför vintern så är det redan nu värt att börja planera sin värmeförsörjning. Efter att ha testat värmepellets så kan vi ärligt konstatera att vi är övertygade. Det finns en rad fördelar med detta alternativ, vi har listat två fördelar nedan:

Justera temperaturen

Den första fördelen är att värmen blir fullt reglerbar med hjälp av värmepellets. Hur många gånger har man inte befunnit sig i en situation där man tycker att det antingen är för varmt eller för kallt? Detta händer ofta när det är vinter och temperaturerna kan skilja många grader per dag. Med en pelletskamin och värmepellets så kan temperaturen justeras direkt från en kontroll.

När det blir varmare än temperaturen som du har ställt in, så stängs kaminen av och all värmepellets svalnar. När det svalnat av tillräckligt så sätts kaminen på igen. På så sätt kan du enkelt ställa in en behaglig temperatur och därefter så sköter sig resten själv. Med den här metoden så sjunker även eventuell brandrisk.

Slipp extraarbete

Den andra fördelen med värmepellets som är värd att lyfta är hur simpelt det är att städa upp all aska som bildas efter förbränning. Askan samlas i en behållare som man enkelt lyfter ut, tömmer och sedan snabbt kan dammsuga.

Vart kan man skaffa sin värmepellets?

Ett företag som är riktigt bra inom detta området är Scandbio. Utöver att de har ett bra förhållningssätt mot miljön och satsar 100% hållbart företagande så erbjuder de marknadens absolut bästa produkter. Helt plötsligt blir vintern en het säsong om du skulle investera i en pelletskamin och värmepellets!